Er dit website hurtigt ? Kender du page speed for dit site ?

pexels-photo-257923

Bliver brugerne og Google trætte inden din side er loaded ? Har du styr på hvor hurtigt dit site loader på mobil og desktop ?

Load speed er, hvor hurtig en hjemmeside loader. Det vil sigeden tid, det tager at indlæse alt indhold på hjemmesiden. Det er alt content, fra billeder, video til  tekst.

Load speed bliver også kaldt site speed, load time, load-hastighed og page speed. Alle navne er benyttet og dækker over det samme, hvor hurtig får brugerne indhold på din side frem.

Mange CMS-systemer i dag har fokus på dette og dermed leveres out-of-the-box systemer som giver en god load hastighed. Men der er fortsat nye CMS og rigtig mange nuværende systemer som har dårlig page speed

Betyder page speed /load speed noget ?
Google:
Ja det har betydning for Google rank, specielt på mobilen har det betydning.

CV rate
Det betyder også noget for CV raten. Google har lavet studier der viser sammenhæng mellem page speed og cv raten. Så brugerne oplever også en forskel. Vær opmærksom på at det er specielt på mobilen at page speed er kritisk. Selvom de fleste har 4G, så er der situationer med dårligere adgang og der betyder page speed virkelig noget.

Fra Think With Google, eksempler på impact på bounce rate ved forskellige tider på page speed / page load.

Google pageSpeed

Page speed is critical in Googles ranking update.
Google

4 Tip til optimering af page speed / load speed

Tip 1. Optimering af billeder

Tip 2. Fjern Unødvendige redirects

Tip 3.  Minimering af server svartid

Tip 4. Komprimering af filer samt benyt cache

Tip 1. Optimering af billeder
Denne er typiske og gælder for mange sites, over tid kommer der flere og flere billeder på. Billederne fylder mere og mere. Så hvis dit CMS ikke optimerer størrelsen korrekt, så kan du ende med at få et tungt web site.
Optimering af billeder er en do it yourself opgave som kan gavne dit site.

Tip 2. Fjern Unødvendige redirects og kode
Et gammelt tip, der er stadig gælder. Sørg for at fjerne redirects. Det kan være grundet tidligere struktur at et site har en del redirects. Disse sløver. Endvidere har mange sites for meget kode, eks. javascript som der kan ryddes op i, således at færre kodelinjer skal afvikles. Det kan også være at samme kode benyttes flere steder. Dette er ikke optimalt.

Tip 3.  Minimering af server svartid
Svartid på server er mere kompleks, her skal du i dialog med din IT-afdeling eller udbyder af hosting.

Tip 4. Komprimering af filer samt benyt cache
En website kan kommer til at fylde en del da der ligger JavaScripts, CSS filer. Disse filer skal laves så de kun ligger ét sted og kaldes fra flere sider. Endvidere kan disse komprimeres i mange tilfælde.

Mange store sites og endda også WordPress sites benytter Cache. Det er en teknologi der gør at dit website gemmes og vises hurtigere til brugere der tidligere har besøgt det. Dette mindsker load på serveren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *